Tot cuina!

Benvinguts al blog. :)

lunes, 25 de octubre de 2010

Magret d'anec a la salsa de taronja.


       Ingredients

  • Un magret d’ànec d’uns 400g
  • Sal i oli
  • Mantega.
  • Espècies (*)
  • I per la salsa:
  • Suc de 3 taronges
  • 50g de mel
  • 250 cc de vinagre de xeres
  • 250 cc de brou d’au
  • Mitja botella de vi negre

 

Elaboració

Normalment es fa un magret per cada dues persones. A més racions, cal augmentar també la quantitat de salsa.

Preparació de la salsa:
En una petita casserola o salsera, posem la mel i el suc de taronja. Remenem i fem reduir a foc lent fins que la barreja agafi aspecte de xarop. Afegim el vinagre, remenem i a foc més viu deixem reduir a la meitat.
En una altre cassola, posem el vi i el fem flamejar . Ja un cop sense flama, l’afegirem a la barreja anterior i continuem la reducció a foc viu, fins que el volum es redueixi aproximadament la meitat.... (paciència...)
Finalment afegirem el brou d’au i continuarem la reducció fins que la consistència de la salsa, estigui al nostre gust. Afegirem ara les especies a la salsa i ja la tenim a punt.

Cocció del magret:
Trèiem una mic la grassa que sempre es abundant i perforem la que queda amb una punta de ganivet, sense arribar massa a la carn.
Freguem amb oli el magret, els salem i l'impregnem d’especies, segons el nostre gust. El sacsegem una mica per fer caure els excedents d’espècies i ja els posem en una paella ben calenta amb una mica d’oli o mantega prèviament fosa, amb el costat gras tocant el foc.
El fem coure uns 7 minuts a foc mig, donem la volta al magret i l’acabem de coure uns 3 minuts.
Els servirem a talls, amb la pell a la part inferior i en un plat calent i amb la salsa per sobre. Podem acompanyar-los amb patates o naps si és el temps o fins i tot amb figues obertes, amb una mica de mel i al forn a 180º uns 20 minuts.

NOTES
Com espècies (*) al gust podem utilitzar una barreja de clau, gingebre en pols, pebre molt , nou moscada en pols...
Els magrets d’ànec es mengen rosadets... massa cuits queden endurits.
Una alternativa a la cocció (que a mi m’agrada) es fer-los a la brasa en lloc de a la paella. En aquest cas compte amb la grassa que cau que no provoqui masses flames.

No hay comentarios:

Publicar un comentario